Η κίνηση που πρέπει όλοι να κάνουμε πριν μπούμε στο σπίτι

Μετά από μια κουραστική μέρα επιστρέφετε επιτέλους σπίτι. Εκτός από τις έννοιες της ημέρας υπάρχει και κάτι ακόμη που πρέπει να αφήσετε στην είσοδο και να μην το κουβαλήσετε μαζί σας

Πειράζει που κυκλοφορούμε με τα παπούτσια στο σπίτι; Η απάντηση θα σας απογοητεύσει αν ανήκετε σε αυτούς που μπαίνουν χωρίς δεύτερη σκέψη σε όλους τους χώρους του σπιτιού με τα παπούτσια που φορούν «έξω».

Τα παπούτσια μας ακόμη και αν δεν φέρουν ορατές βρωμιές δεν παύουν να αποτελούν μαγνήτες μικροβίων όπως το κολοβακτηρίδιο E.coli που επηρεάζει το πεπτικό σύστημα προκαλώντας πόνο, διάρροια και εμετό. Μάλιστα σχετική μελέτη – σε άτομα που φορούσαν καινούργια παπούτσια!-  τον Μάιο του 2008 έδειξε ότι το 96% των συμμετεχόντων είχαν μετρήσιμα επίπεδα E.coli στα παπούτσια τους.

Ακόμη ένα βακτήριο συχνός επισκέπτης στις σόλες των παπουτσιών μας είναι το Clostridium difficile που προκαλεί φλεγμονή στο έντερο  και διάρροια. Το C. diff απαντάται συχνά στις τουαλέτες, αλλά συχνότερα στα παπούτσια μας σύμφωνα με την έρευνα του 2014.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή