Ντέρμπι στις εκλογές της Κυριακής δείχνει γκάλοπ πολυεθνικής εταιρείας

Το γκάλοπ της συγκεκριμένης πολυεθνικής, τα αποτελέσματα της οποίας παραδόθηκαν στις 12 Μαΐου, έγινε με προσωπική συμπλήρωση ερωτηματολογίων και δείχνουν ότι η ΝΔ προηγείται με διαφορά μόλις μισής ποσοστιαίας μονάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφορετική εικόνα από αυτή που δείχνουν οι έρευνες των ελληνικών εταιρειών δημοσκοπήσεων, δηλαδή ένα αυξανόμενο προβάδισμα ασφαλείας της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει έρευνα πολυεθνικής εταιρείας που λειτουργεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ευρωπαϊκών θεμάτων Euractiv. Το γκάλοπ της συγκεκριμένης πολυεθνικής, τα αποτελέσματα της οποίας παραδόθηκαν στις 12 Μαΐου, έγινε με προσωπική συμπλήρωση ερωτηματολογίων και δείχνουν ότι η ΝΔ προηγείται με μικρή διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Στη μισή μονάδα η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Η μέτρηση δίνει τη ΝΔ μεταξύ 33%-34% και στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 32,5%-33,5%, με τη διαφορά τους σε ψήφους να είναι 30.000. Το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ 8,7%-9,3%, το ΚΚΕ στο 5,7%-6,3%, η Ελληνική Λύση στο 4,5%-5,1% και το ΜέΡΑ25 στο 3,5%-4,1%, ενώ τα λοιπά κόμματα κινούνται μεταξύ 9%-11%. Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, η ΝΔ εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει 1.890.000 ψήφους, ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ με 1.860.000 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ με 510.000 ψήφους. Το ποσοστό της αποχής αντιστοιχεί στις προηγούμενες ελληνικές εθνικές εκλογές που έγιναν τον Ιούλιο του 2019. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της ΕΕ με την υψηλότερη ονομαστική αποχή (42% το 2019), αλλά είναι δύσκολο να εκτιμηθεί σε ποιο βαθμό αυτό το ποσοστό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι σπάνια ενημερώνονται, σημειώνει το Euractiv.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι ενδεχόμενη μείωση της αποχής είναι προς το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ αφού οι περισσότεροι απέχοντες είναι συνήθως νεότεροι πολίτες. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Eteron Institute for Research and Social Change, περίπου 430.000 Έλληνες νέοι ψηφοφόροι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!