Ο Δήμος Μεγαλόποληςνα διεκδικήσει τα 2000 στρέμματαγια τη δημιουργία Φ/Β πάρκου Η θέση του υποψήφιου Κ. Μιχόπουλου

Η Δημοτική Αρχή του κ. Χριστογιαννόπουλου τα έχει συμφωνήσει ή αδιαφορεί για την διεκδίκηση έκτασης 2.000 στρεμμάτων από τον κ. Νίκα για κατασκευή Φ/Β πάρκου για όλη την Πελοπόννησο.
Για 3η φορά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας ανακοινώνει ότι διεκδικεί 2.000 στρέμματα στο ορυχείο Μεγαλόπολης (η έκταση που συνορεύει με τον χώρο της ΒΙΠΕ στο Ψαθί) προκειμένου η Περιφέρεια να δημιουργήσει φωτοβολταϊκό πάρκο για να καλύψει τις ανάγκες των παραγωγών όλης της Πελοποννήσου.
Την πρώτη φορά, προ εξαμήνου και μετά από δημοσιεύματα, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος, ερωτηθείς στο δημοτικό συμβούλιο, απάντησε ότι επρόκειτο για μια κουβέντα του “ποδαριού” ενώ επρόκειτο για δελτίο τύπου της Περιφέρειας.
Τη δεύτερη φορά, προ μηνός, πάλι σε δελτίο τύπου της Περιφέρειας, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι διεκδικεί από τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. τα 2.000 στρέμματα για τον ίδιο σκοπό, τονίζοντας μάλιστα ότι ευελπιστεί σε αίσιο αποτέλεσμα.
Δυστυχώς, καμία αντίδραση από τη Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης.
Μετά την συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ, πριν λίγες μέρες στην Τρίπολη, παρουσία της Δημοτικής Αρχής Μεγαλόπολης, ο κ. Νίκας επανήλθε στο θέμα, το ανέφερε δε και στο δελτίο τύπου που ακολούθησε.
Πάλι καμία αντίδραση από τη Δημοτική Αρχή.
Αλήθεια, γιατί;
Αποδέχεται ο κ. δήμαρχος να παραχωρηθούν τα 2.000 στρέμματα στην Περιφέρεια ή αδιαφορεί;
Για εμάς, τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ, η έκταση αυτή είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ. Αφενός για την επέκταση της ΒΙΠΕ στο Ψαθί, αφετέρου για τη δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου από Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου μας, με σκοπό τη μείωση της δαπάνης ηλεκτρικής ενέργειας του οδοφωτισμού, των αντλιοστασίων, των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, όπου κοστίζει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, αλλά και για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Δήμου μας με την παροχή μειωμένου ή ακόμη και δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος. Ακόμη, μπορεί να διατεθούν στρέμματα και για άλλες χρήσεις (π.χ. σε ομάδες παραγωγών, για θερμοκήπια κ.λπ.).
Προς τούτο, και καθώς η Δημοτική Αρχή δεν αντιδρά, θα γνωστοποιήσουμε άμεσα τη θέση μας στην ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. και θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ με κάθε τρόπο, η έκταση των 2.000 στρεμμάτων να παραχωρηθεί στον Δήμο μας και όχι στην Περιφέρεια.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, έστω και τώρα, την τελευταία ώρα που απέρχεται, να αλλάξει πορεία. Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσει μαζί μας όσα αναλογούν και όσα δικαιούται ο Δήμος Μεγαλόπολης.
Μεγαλόπολη 17 Ιουλίου 2023
Για τη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»
Κ. Μιχόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή